Het systeem

Flamesafe gelooft in een veiligere wereld, en de bescherming van levens en eigendommen is de reden dat we het unieke KITCHENShield-systeem voor brandbestrijding  in Groot keukens toepassen.

Het Flamesafe KITCHENShield geavanceerde brandblussysteem is een
automatisch, vooraf ontwikkeld systeem dat is ontworpen om moeilijke uitdagingen in Groot keukens aan te gaan, en tegen de beste kosteneffectiviteitsverhouding. Met duizenden snelle en eenvoudige installaties over de hele wereld is KITCHENShield een van de meest betrouwbare brandblussystemen op de markt. Elektrische en gasgestookte
kooktoestellen in Groot keukens produceren grote hoeveelheden vet en oliedamp, met een bijzonder hoog risico op ontsteking en branduitbraak.

Het KITCHENShield-keukenbrandblussysteem is ontworpen om de keuken te beschermen, inclusief kanalen, dampkappen en kooktoestellen zoals frituurpannen, wokpannen, bakplaten, salamanders, kettingbraadkuikens en meer.

Het KITCHENShield-systeem is aan te passen aan de behoeften van alle grootkeukens, groot en klein, zoals keukens in hotels, restaurants, ziekenhuizen en openbare instellingen en zelfs food tucks.

Snelle detectie
Detecteert snel branden om schade en verwondingen voor het menselijk leven en eigenschappen te voorkomen

RVS vriendelijk
Het blusmiddel heeft een laag zuurniveau (onder pH: 9) en voorkomt schade aan de roestvrijstalen oppervlakken en apparatuur.

Dubbele actie
Blust de brand en heeft contacten voor aansturing elektra,-/gastoevoer en brandmeldsysteem.

Op maat gemaakte oplossingen
Aanpassen, ontwerpen en modelleren van brandbestrijdingssystemen om aan verschillende
eisen van klanten te voldoen

Milieuvriendelijk
Milieuvriendelijk blusmiddel op waterbasis

Onafhankelijke bediening
Vereist geen separaat drukmiddel of elektrische energie om te kunnen werken

Warmtedetectie
Flamesafe commerciële keukendetectienetwerk maakt gebruik van een RVS gespannen kabel die alle detectorbeugels in de beschermde gebieden verbindt. Elke detector bestaat uit vier delen: detectorbeugel, smeltloodverbinding en twee S-haken. Bij een vooraf bepaalde temperatuur zal de smeltlood verbinding verbreken, waardoor de spanning op de kabel wegvalt en het systeem wordt geactiveerd

Brandonderdrukking
Het Flamesafe  blusmiddel is een sterk schuimvormend middel dat speciaal is ontwikkeld voorhet onderdrukken en blussen van branden in groot keukens.

Preventie opnieuw ontsteken
Het systeem onderbreekt de toevoer van gas of elektrisch, om te voorkomen dat de brand opnieuw wordt ontstoken nadat het vuur is geblust.( 3e)